Protez hakkınız var mı? E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz!

E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar birçok bilgiye tek tıkla ulaşabiliyor. Ulaşılabilen bilgiler arasında diş ile ilgili sağlık sorunu yaşayanları yakından ilgilendiren bir uygulamada mevcut. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Protez hakkınız var mı? E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz!

E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar tek tıkla eğitim, sağlık, güvenlik, çalışma, emeklilik, tapu kadastro, sicil kaydı, askerlik gibi birçok hizmete ulaşabiliyor. Ulaşılan hizmetler ise vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. 

Diş Protez hakkınız var mı?

Diş muayene işlemleri yüksek fiyatları ile vatandaşlar tarafından kolay karşılanamayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan hizmete göre Diş Protezi yaptırmadan önce protez hakkınızın olup olmadığını sorgulayabiliyorsunuz. 

Nasıl sorgulanacak?

Öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmak gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelerek Diş Protezi Hakkı sorgulama yazılması gerekiyor. Ardından sorgulama sayfasından hakkınızın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Sistem yoğunluğuna göre bekleme süresi 1-2 dakika kadar sürebiliyor bu süreçte sorgulama ekranından ayrılmamanız gerekmekte. 

Protez hakkınız var mı? E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz!

Hakkım yok ne yapmalıyım?

Yasal düzenleme gereği devlet destekli olarak tabir edilen diş protezlerinde hak kazınım süresi 4 yıl olarak belirlenmiş durumda eğer 4 yıl dolmadan veya farklı bir sebepten dolayı diş protez hakkınız görünmüyorsa size en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.