Radikal Karar – Devre Dışı Bırakıldı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), yeni yönetmelik değişikliği ile genel kurul ilanlarının artık gazetelerde değil, yalnızca Birliğin kurumsal internet sitesinde ve ilan yerinde yayımlanacağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de..

Radikal Karar – Devre Dışı Bırakıldı!

Bu karar, Resmi Gazete’ de yayımlandı ve TMMOB’un yıllardır süregelen uygulamasını sona erdirdi.

Gazeteler Devre Dışı Bırakıldı

Daha önceki düzenlemeye göre, TMMOB’a bağlı odaların genel kurul ilanları, odaların bulunduğu bölgelerdeki yerel gazetelerde yayımlanıyordu. Ancak yeni yönetmelik değişikliği ile bu uygulamaya son verildi. Artık ilanlar sadece TMMOB’un kurumsal internet sitesinde ve belirlenen ilan yerlerinde duyurulacak. 

Yönetmelikte Yapılan Değişiklikler

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile ‘Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede’ ibaresi, ‘Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde’ şeklinde değiştirildi. Yönetmeliğin birçok maddesi bu doğrultuda güncellenirken, gazetelerde ilan yayımlama zorunluluğu tamamen ortadan kalktı.

TMMOB’a Tepkiler Büyük

Bu karar, özellikle yerel gazetelerden büyük tepki aldı. Basının zor şartlar altında ayakta kalmaya çalıştığı bu dönemde, TMMOB’un aldığı bu kararın, gazetelerin gelirlerini olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. TMMOB’un kısa bir süre önce hükümetin Tasarruf Paketi'ne sert eleştiriler yöneltmesi de göz önüne alındığında, bu kararın basın camiasında ‘samimiyetsizlik’ olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

Yerel basının hayatta kalma mücadelesi verdiği bu süreçte, TMMOB’un bu adımı ‘gazetelerin ekmeğine göz dikmek’ şeklinde yorumlandı ve Birliğin aldığı kararın basın üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı düşüncesi kamuoyunda yaygınlaştı.