Ramazan akşamlarına hafif lezzet - Havuçlu cevizli kurabiye - Pratik tarifler
Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi olan hafif ve pratik tarifler, sofraları şenlendirecek. Ramazan ayında hafif tat arayanlara muhteşem bir tarifle geldik: Havuçlu Cevizli Kurabiye! İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi olan hafif ve pratik tarifler, sofraları şenlendirecek. İftar sonrasında ağır tatlılardan kaçınmak isteyenler için ideal olan bu tarif, hem besleyici hem de sağlıklı. Bugün, Ramazan’ın ruhuna uygun, sağlıklı ve nefis bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız: Havuçlu Cevizli Kurabiye!
Bu kurabiye, içerisinde yer alan besleyici havuç ve ceviz ile tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve sağlıklı bir atıştırmalık sunacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
2 havuç (rendelenmiş)
120 gram margarin
7 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
1 yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat, tuz
1 su bardağı ceviz içi
80 gram beyaz çikolata
Kreması için
5 yemek kaşığı margarin
100 gram beyaz peynir
1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için
80 gram beyaz çikolata
2 yemek kaşığı ceviz içi
Hazırlanışı
Havuçları rendeledikten sonra ovup yumuşatalım. Bir kapta oda sıcaklığında bekleyen margarini ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Yumurtayı da ekleyip 30 saniye daha çırpalım. Un, karbonat, vanilya, tuz ve tarçını kaba eleyerek ekleyelim ve düşük ayarda çırpalım.
Son olarak rende havuçları, dövülmüş ve doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyip spatulayla karıştıralım. Dondurma veya yemek kaşığı ile karışımından mandalina büyüklüğünde parçalar alıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine beyaz çikolata parçalarını yerleştirip 190 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
Kreması için; bir kasede tereyağı, beyaz krem peynir ve pudra şekerini çırpalım. Sıkma poşetine alıp buzdolabında soğutalım. Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine kremayı sıkıp üzerine ceviz serpiştirelim. Afiyet olsun!