Ramazan ayının vazgeçilmezi Mercimek – Böyle sınıf atlamadı!
Ramazan ayının gelmesiyle sofralarımızda Mercimek çorbası yerini aldı. Ancak vereceğimiz bu tarif bir çorba değil Kek! Mercimek'ten unsuz kek… Mercimek böyle sınıf atlamadı! Kayserililer Mercimek'ten unsuz kek nasıl yapılır araştırıyor. Detaylar haberimizde…
Mercimek’ten kek mi olur demeyin.. Kayserililer bu tarif favoriniz olacak. Kesinlikle belirtelim; Bu lezzetli unsuz Mercimek Kek, mercimek kokmuyor. Ancak vanilya, portakal kabuğu, kuru üzüm, tarçın ve taze kavrulmuş ceviz kokusu seviyorsanız bu tarif tam da size göre.
Kayseri Anadolu Haber ekibi olarak sizin için derlediğimiz bu tarif ile 2 adet 16-17cm çapında kek yapıp pastaya da dönüştürebilirsiniz. Dilerseniz tarife geçelim..
Mercimek’ten Unsuz Kek
1 su bardağı mercimek
2 yumurta
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
100g süzme yoğurt veya suyu süzülmüş labne
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından biraz az şeker
3 çay kaşığı tarçın
1/2 paket vanilya
1/2 portakal suyu ve kabuğu
1.5 orta boy havuç rende
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
1/4 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı
Mercimek 5-6 saat suda bekledikten sonra süzelim ve içerisine yumurta, yağ, labne, portakal suyu, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve şeker katıp blenderdan geçirelim.
Rende havuç, ceviz, portakal kabuğu rendesi ve kuru üzümü ekleyelim.
Yağlı kağıt kaplı ortalama 20-22 cm kalıpta pişirelim.
İlk 10dk 160 derece sonrası ise 180 derece yeterli olacak. (pişmesi 40 dakika veya biraz üstü olabiliyor kürdan testi yapabilirsiniz)
Ve malzemelerin hiç biriyle oynamamış olursanız 'Mercimek Kek' enfes olacak ve hiçbir koku gelmeyecek!
Üzeri için (İsteğe göre ama uygularsanız şahane oluyor)
1 kutu labne
Tatlı kaşığı ucu kadar vanilya
Dilediğiniz kadar pudra şekeri ile frosting yapın ve karıştırın. Hazır.. Kekinizin üzerine kremayı sürebilirsiniz.
Afiyet olsun!