Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? Arefe ne zaman?

Müslüman âlemi için büyük bir öneme sahip olan Ramazan bayramına sayılı günler kaldı. Üç aylar geride kalırken insanlar Ramazan bayramının kaç gün süreceğini, bayram tatilinin kaç gün olacağını ve Arefenin ne zaman olacağını araştırıyor.

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün? Arefe ne zaman?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan bayramı ne zaman?


23 Mart 2023’te başlayan Ramazan ayı 29 gün sürecek. Ramazan Bayramı’nda bu yıl 21 Nisan Cuma günü başlıyor.

 
Bayram tatili kaç gün?

2023 Ramazan ayı tarihleri diyanetin takvimiyle ilan edildi. Ramazan bayramına 10 gün kala öğrenci ve çalışanlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bayram tatilinin kaç gün olacağı merak konusu… Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan 2023 Cuma günü başlayacak ve 23 Nisan 2023 Pazar günü sona erecek.

Buna göre; Ramazan Bayramı tatili bu yıl hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil olacak.

 
Arefe ne zaman? Arefe gününün önemi


Ramazan Bayramı Arefe günü 2023 yılında 20 Nisan Perşembe günüdür.  
Arefe günü yarım gün resmi tatil olacak, kamu kurum ve kuruluşları öğleden sonra kapalı olacak. Bankalar, eczaneler ve postaneler yarım gün hizmet verecek. Arefe günü tatil ilan edilmesine rağmen, bu karardan devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları faydalanamayacak.


Arefe kıymetli geceye kendinden sonra gelen günün ismi verilir. Arefe gününün önemi ise; Diline sahip olmak ise, yalan söylememek, dedikodu etmemek, laf taşımamak, kötü söz söylememek, hatta boş şey konuşmamak, kimseyi diliyle incitmemek demektir. Bunlara riayet eden, Arefe gününü değerlendirmiş olur. 

dinimizislam.com

BAYRAM NE ZAMAN?