Ramazan Demirtaş, 'Gına geldi' dedi ve Savrun açıklaması yaptı

Ünlü Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş, 5 Haziran'da Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde 4.5 şiddetinde Kayseri'den de hissedilen depremi değerlendirdi. Savrun Fayı yorumu da yapan Demirtaş, depremin kesişme noktasında olmadığını söyledi. Detaylar, Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Ramazan Demirtaş, 'Gına geldi' dedi ve Savrun açıklaması yaptı

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde 4.5 büyüklüğünde meydana gelen ve Kayseri’den de hissedilen depremin ardından ünlü deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş açıklamada bulundu.
Depremin Çaydak Fay zonunda olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda, D_B'dan KKD-GGB'ya doğrultu değiştirdiği genişlemeli 10-12 km genişlikteki bir zonda oldu. -Olmayan Savrun Fay'ında deprem olmaz. Hala ısrar edenler var da!” diye Savrun Fayı diye bir fay olmadığını yineledi.

Ramazan Demirtaş, 'Gına geldi' dedi ve Savrun açıklaması yaptı
Demirtaş, depremin kesişme noktasında meydana geldiğinin altını çizerek, “Lütfen bir zahmet bakınız MTA Diri Fay Haritasına !!!! 05.06.2023, 19:40 depremi "Savrun Fayı ile Çardak fayının kesişme noktasına yakın ama Savrun üzerinde oldu" deniliyor ya.. Deprem kesişim noktasında olmadı, Çardak Fayında oldu. AFAD ve KOERI arasında 2.15km fark var. 6 Şubat 2023'den bu yana Çardak fay zonunun batı ucunda, D-B'dan KD-GB'ya yön değiştirdiği, 10-12 km genişlik oluşturan tektonik olukta 4.0 ile 5.3 aralığında 112 artçı deprem oldu. Dolayısıyla burada yoğun normal faylanmalı artçı depremlerin olması gayet  beklenen bir durum.  Yani 4.0 ile 5.3 aralığında 112 artçı depremin olduğu zon için öngörmüştük ya da önceden belirtmiştik gibi basit cümlelerin hiç bir anlamı bulunmamaktadır. Olmayan Savrun fayı üzerinde hala depremler bu fayda oluyor demek de ayrı trajikomik bir durum. Artık gına geldi” ifadelerini kullandı.
Son zamanlarda deprem hakkında yaptığı yorumlarla dikkat çeken Kayserili deprem araştırmacısı Feyza Biçer de, “Çardak Fay Zonu'nun batı ucunda, KD-GB gidişli fay üzerinde 05.06.2023, 19:40'da Göksun (Kahramanmaraş) merkezli Mw=4.4 (AFAD) Mw=4.3 (KOERI) ML=4.5 (EMSC  112. artçı deprem oldu. Fayın doğrultusundan ötürü Kayseri'de de şiddetli hissedilmiş olabilir. geçmiş olsun.” diye paylaşımda bulundu.