Ramazana hızlı hazırlık: Buzluğa atmalık pratik lezzetler
Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarınız için şimdiden hazırlıklarınızı yapmaya ne dersiniz? Buzluğa atıp, ihtiyacınız olduğunda pratik şekilde hazırlayabileceğiniz nefis tariflerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Buzlukta saklanabilecek zeytinyağlı sarma
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
6 adet kuru soğan
Dereotu ve maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet domates (küp doğranmış)
Asma yaprağı
Nasıl Yapılır?
Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda soteleyin.
Pirinci, baharatları ve domatesleri ekleyip, 1 bardak kaynar su ilave ederek kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Harcı dinlendirdikten sonra yaprakları tek tek açarak sarma işlemini gerçekleştirin.
Nasıl Saklanır?
Sarmaları çiğ haliyle buzluk poşetlerine koyup dondurucuya atabilirsiniz.
Pişireceğiniz zaman yağ ve limon ekleyerek tencereye dizip kısık ateşte pişirebilirsiniz.