Ramazana hızlı hazırlık: Buzluğa atmalık pratik lezzetler
Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarınız için şimdiden hazırlıklarınızı yapmaya ne dersiniz? Buzluğa atıp, ihtiyacınız olduğunda pratik şekilde hazırlayabileceğiniz nefis tariflerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Buzlukta uzun süre dayanan köfte
Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
2 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 yumurta
1 su bardağı bayat ekmek içi veya galeta unu
Maydanoz, kimyon, karabiber, kırmızı biber, kekik, tuz
Nasıl Yapılır?
Soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini rondodan geçirip kıymaya ekleyin.
Salça, yumurta ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
Harçtan küçük parçalar alıp şekil verin.
Nasıl Saklanır?
Önce bir tepsiye dizip büzdolabında soğutun, daha sonra buzluk poşetlerine koyup dondurun.
Kullanacağınız zaman çözdürmeden tavada kızartabilirsiniz.