Ramazana hızlı hazırlık: Buzluğa atmalık pratik lezzetler
Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarınız için şimdiden hazırlıklarınızı yapmaya ne dersiniz? Buzluğa atıp, ihtiyacınız olduğunda pratik şekilde hazırlayabileceğiniz nefis tariflerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Mantı tarifi
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
200 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Nasıl Yapılır?
Un, tuz ve yumurtayı karıştırıp yoğurun.
Hamuru açıp küçük karelere kesin.
Kıymalı harcı karelerin ortasına koyup mantı şeklinde kapatın.
Nasıl Saklanır?
Mantıları una bulayarak bir tepsiye dizip büzdolabında 30 dakika bekletin.
Sonra buzluk poşetlerine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pişireceğiniz zaman kaynar suya atarak haşlayabilirsiniz.