Ramazana hızlı hazırlık: Buzluğa atmalık pratik lezzetler
Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarınız için şimdiden hazırlıklarınızı yapmaya ne dersiniz? Buzluğa atıp, ihtiyacınız olduğunda pratik şekilde hazırlayabileceğiniz nefis tariflerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Buzlukta Poğaça
Malzemeler:
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ılık süt
2 iri yumurta (sarısı dışına, akı içine)
Aldığı kadar un
İç harcı için peynir ve maydanoz
Nasıl Yapılır
Maya, toz şeker ve sütü karıştırarak eritin.
Un hariç tüm malzemeleri ekleyerek yoğurun.
Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edin, 1 saat mayalandırın.
Hamuru şekillendirip iç malzemesi ekleyin ve tepsiye dizin
Streçleyip poşete koyarak buzluğa kaldırın.
Nasıl Saklanır?
Çözdürmeden üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirebilirsiniz.