Ramazana hızlı hazırlık: Buzluğa atmalık pratik lezzetler
Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarınız için şimdiden hazırlıklarınızı yapmaya ne dersiniz? Buzluğa atıp, ihtiyacınız olduğunda pratik şekilde hazırlayabileceğiniz nefis tariflerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Sodalı buzluk böreği
Malzemeler:
6 adet hazır yufka
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için beyaz peynir
1 yumurta sarısı (pişirme öncesi)
Nasıl Yapılır?
Maden suyu ve sıvı yağı karıştırıp yufkalara sürelim.
Çift kat yufkayı üçgen parçalara bölüp, içine peynir ekleyerek saralım.
Hazır olan börekleri buzlu suya batırıp, çıkartıp kuruladıktan sonra dondurucuya kaldıralım.
Nasıl Saklanır?
Tepside dondurduktan sonra buzluk poşetlerine koyup uzun süre saklayabilirsiniz.
Pşiirmeden önce çözdürmeden fırına vererek pişirebilirsiniz.