Ramazana hızlı hazırlık: Buzluğa atmalık pratik lezzetler
Ramazan ayına sayılı günler kala, iftar ve sahur sofralarınız için şimdiden hazırlıklarınızı yapmaya ne dersiniz? Buzluğa atıp, ihtiyacınız olduğunda pratik şekilde hazırlayabileceğiniz nefis tariflerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Detaylar haberimizde..

Sahurluk patatesli bazlama
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
Un, su, tuz
Yaş maya
İç Harcı:
1 kilo patates
Maydanoz, tuz, karabiber, nane, zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Hamur malzemelerini yoğurarak mayalanmaya bırakın.
Haşlanmış patatesleri baharatlarla karıştırıp iç harcı hazırlayın.
Hamurdan bezeler alıp açarak iç harcı ekleyip kapatın.
Açılmış bazlamaları pişirmeden aralarına poşet koyup buzluğa kaldırın.
Tavada arkalı önlü pişirerek tüketebilirsiniz.