Ramazan'da 7/24 denetim

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, ilk kez uygulanacak bir sistemle, Ramazan boyunca, mesai saatleri dışında da gıda denetimi yapılacağını söyledi.

Ramazan'da 7/24 denetim

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuyla ilgili konuşan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, gıdada sahteciliğin önüne geçilmesi için, ilk kez uygulanacak biçimde, mesai saatleri dışında, iftara yakın saatler ve sahura kadar olan zaman diliminde gıda denetimi yapılacağını ifade etti.

UYGULAMA TÜRKİYE’DE İLK

Ramazan ayının gelmesi ile gıda satışında artış yaşandığını kaydeden İl Müdürü Özkan Kayacan, mesai saatleri içerisinde yapılan denetimlerin, mesai dışındaki zamanlarda sahteciliğin devam ettirilmesinden dolayı çok verimli sonuçlar elde edilememesine neden olduğunu, bundan dolayı neredeyse 7/24 denetim yapacaklarını belirtti. Uygulamanın Türkiye’de ilk kez yapıldığının altını çizen İl Müdürü Özkan Kayacan, “İlimizde yürüttüğümüz gıda denetimlerinde amacımız tüketicinin haklarını korumak ve Türk Gıda Kodeksine göre üretilen gıdaların amacına uygun biçimde saklanması ve satışının yapılması takip edilmektedir. Bu çerçevede 5996 sayılı Gıda Yasasına uygun yapılan denetimler hızla devam edecektir.” dedi.

YILIN BAŞINDAN BU YANA 4 BİN 453 İŞLETME DENETLENDİ

Kayseri’de9 bin 844 kayıtlı gıda işletmesi bulunduğunu belirten İl Müdürü Özkan Kayacan, bu işletmelerin müdürlüğe bağlı 60 denetçi ile denetlendiğini söyledi. İl Müdürü Özkan Kayacan, “İlimizde bulunan gıda işletmelerine yönelik 2015 yılında toplam 14 bin 369 gıda denetimi yapıldı ve bu denetimlerde bin 528 numune alındı. 2016 yılının başından bu yana 4 bin 453 gıda denetimi yapılmış olup, bu denetimlerimiz bünyemize yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte devam edecektir.” ifadelerini kullandı.