Roblox ne zaman açılacak? - 'Çocuklarımız VPN'e yöneliyor'

Yaklaşık iki aydır Türkiye'de kapalı olan Roblox'un ne zaman açılacağı hem kullanıcılar hem de ebeveynler tarafından sık sık araştırılıyor. Aileler çocuklarının VPN kullanarak girmek istedikllerini söyleyerek, 'Ne yapacağımızı bilmiyoruz' ifadelerinde bulunuyorlar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'în Kayseri haberinde...

Roblox ne zaman açılacak? - 'Çocuklarımız VPN'e yöneliyor'

Yaklaşık iki aydır Türkiye’de erişime kapalı olan Roblox’un ne zaman açılacağı sık sık araştırılıyor. Aileler, çocuklarının bu uygulamaya girmek istediklerini söyleyerek, ‘Çocuklarımız VPN indirmek istiyor’ ifadelerinde bulunuyorlar.

Çocuklar için zarar verici içeriklerin olduğu belirtilerek 7 Ağustos tarihinde Roblox’a BTK tarafından erişim engeli getirildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda platformda çocukların için zarar verici bir içerik Roblox’un geliştiricisi tarafından eklenmediği dile getiriliyor. Oyunun yapısı gereği oyun almanın yanı sıra bir oyun geliştirme platformu olan Roblox’ta diğer kullanıcılarda oluşturdukları oyunları oynayarak sanal bir dünyada etkileşim kurabiliyordu. Roblox geliştiricisinin içeriğinde bulunan tehlikeli ögelerle ilgili bir ilgisi olmadığını dile getiren uzmanlar, diğer kullanıcıların geliştirdikleri oyunlarda cinsellik dahil pek çok zararlı içeriğin olduğunu da belirtiyor. Uzmanlar Roblox’un denetim konusunda yetersiz kaldığını da ifade ediyor.

Ne zaman açılacak?

Roblox’un ne zaman açılacağı konusunda net bir tarih bulunmuyor. Roblox, erişim engeli ilk getirildiği zaman ‘Roblox, Türkiye’deki yerel yasalara saygı göstermektedir ve kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaktadır’ açıklamasında bulunmuştu. Roblox’un ne zaman açılacağı Türkiye’nin isteklerine ve şirketin isteklerine göre değişiklik gösterebilecek.

‘VPN indirmek istiyorlar’

Konu ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan aileler, ne yapacaklarını bilmediklerini ifade ederek, ‘VPN indirince tekrar girebiliyormuşum anne diyerek yanıma geldi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ben kontrollü bir şekilde girişini sağlıyordum. Evet bazı oyunları kötüydü ama sadece onlar kapanamaz mıydı?’ ifadelerinde bulunuyor. VPN indirmek istemediklerini ifade eden aileler bu durumu çocuklarına açıklayamadıklarını dile getiriyor. Çocuklarının ısrarı konusunda ne yapmaları gerektiğini bilmeyen aileler ise çaresiz.

Ailelere müjde!

Tamindir editörlerinden Oğuz Çakır’ın kaleme aldığı ‘Roblox ne zaman açılacak’ yazısında ailelere müjdeli haberi verdi. Oyun Türkiye’de App Store ve Google Play Store gibi uygulama mağazalarında bulunmuyor. Çakır’ın ifadelerine göre bu sebepten dolayı sevilen oyun ücretsiz VPN aracılığıyla bile indirilemiyor veya mevcut sürümleri güncellenmiyor.