Romatizma Hastaları Dikkat!

Uzmanlar, kış aylarının gelmesiyle romatizma hastalarının daha dikkatli olması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Romatizma Hastaları Dikkat!

Uzmanlar, kış aylarının gelmesiyle romatizma hastalarının daha dikkatli olması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Soğukların ve enfeksiyonların artmasıyla romatizma hastalarının şikayetleri de artmaya başlıyor.

Romatizma; hareket ettikçe yürümeyi engelleyen, ağrısı tüm vücutta hissedilebilen eklem ve kas ağrılarının oluşturduğu, şişlik ve şekil bozukluğunun neden olduğu ağrılardır. Romatizma; genetiğe, yaşa, çevresel faktörlere, cinsiyete, obezite ve strese bağlı ortaya çıkabiliyor.

Eklem ve kaslarda oluşan ağrının oluşturduğu romatizma, her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olabiliyor. Uzmanlar bu rahatsızlığa özellikle kış aylarında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.

Soğuk havalarda, eklem ağrıları enfeksiyona bağlı artış gösterebiliyor. Uzmanlar evde ya da dışarıda sürekli sıcak ortamlarda olunması gerektiğini ve kalın giyilmesi gerektiğini öneriyor.

Yeterli Miktarda su içmek ve sağlıklı beslenmenin de eklem sağlığı için önemi bulunuyor. Egzersiz yapmak eklem katılığının önüne geçerek hastalığın ilerlemesini engelliyor.

Uzmanlara göre; Romatoloji hastalarında düzenli poliklinik takibi, kilo kontrolü, düzenli egzersiz, sigarayı bırakmanın yanı sıra, takip eden romatoloji uzmanı tarafından önerilecek vitaminler ve minerallerin kullanılmasının, tedavinin başarısını artırıyor.