Saadet Partisi'nden İsrail anlaşmasına tepki

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM'nin İsrail ile yapılan anlaşmayı onaylamasına tepki gösterdi.

Saadet Partisi'nden İsrail anlaşmasına tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önceki gece yarısı yapılan oturumda Türkiye ile İsrail arasında normalleşmeyi öngören anlaşma onaylandı. Siyonist rejimin 20 milyon dolar tazminat ödeyeceği ve Ankara'nın buna karşılık açılmış davaları geri çekeceği anlaşma gereği ülkelerin diplomatik ilişkileri de normal seviyeye çekilecek.

Daha önce bu anlaşmaya evet oyu verilmemesi çağrısında bulunan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, Meclis’in anlaşmayı onaylaması üzerine tepkisini sert sözlerle dile getirdi. “Başka bir parti bu anlaşmayı yapsaydı, tepkimiz ne olurdu?” diye soran Arıkan, şunları kaydetti: “ İsrail’le bu anlaşmayı eğer Demirel imzalasaydı, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit imzalasaydı veya CHP imzalasaydı tavrımız ne olurdu? İsrail’le bu anlaşmayı eğer oy verdiğiniz bu iktidar değil de, başka bir iktidar imzalasaydı, nasıl bir tavır alırdık? Nasıl davranır, ne tepki gösterirdik? Hakikat o ki; İsrail’le bu anlaşmayı AK Parti hükümeti hariç kim imzalarsa imzalasın o imzayı atanlara yerküreyi dar ederdik. Gök kubbeyi o imzayı atanların başına yıkmak isterdik! Öyle manşetler atılırdı ki, duramazdık yerimizde. Duruma göre “Müslümanlık” hiçbir Müslümana yakışmaz”

Arıkan, “Kim tarafından imzalanırsa imzalansın, İsrail’le varılan bu anlaşma, bu mutabakat bir ihanet belgesidir” ifadelerini kullandı.