Sadece 3 Malzemeyle Pratik Kurabiye Tarifi – Misafirleriniz bayılacak!

Evinizde bulunan 3 malzeme ile hazırlanan bu kurabiye, hem kahve yanında hem de çay saatlerinizde vazgeçilmeniz olacak. Sadece 3 malzemeden oluşan bu kurabiyenin hazırlaması ise çok pratik. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sadece 3 Malzemeyle Pratik Kurabiye Tarifi – Misafirleriniz bayılacak!

Evinizde kolayca bulabileceğiniz yalnızca 3 malzemeyle hazırlanan bu kurabiye, hem kahve keyfinize hem de çay saatlerinize mükemmel bir eşlikçi olacak. Yapımı son derece pratik olan bu kurabiye, sade ama lezzetli bir atıştırmalık arayanların favorisi olacak.

Basit malzemeleriyle, mutfakta harikalar yaratmak isteyen herkesin favorisi olacak bu kurabiyeyi, denemek için sabırsızlanacaksınız. Hem sevdiklerinizi mutlu etmek hem de kendinizi şımartmak için bu nefis kurabiyeyi mutlaka deneyin!

İşte tarifin detayları;

Malzemeler

3 yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
300 gram hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı vanilya

Süsleme için;

100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı

Üç yumurta beyazını bir kaba alıp biraz çırpalım. Bir süre çırptıktan sonra bir su bardağı toz şekeri yavaş yavaş yumurta beyazına ekleyerek koyu akışkan bir kıvam alana kadar çırpalım. Tadını dengelemek adına içine bir çimdik tuz atalım. Yarım çay kaşığı kadar da vanilya ekleyelim. Ve biraz daha karıştıralım. Sonrasında içerisine hindistan cevizini ekleyip bir spatula ile karıştıralım. Sonradan kıvamının daha iyi olması için elinizle bir süre yoğurun. Kurabiye hamurumuz hazır. Hazırladığımız hamuru on dakika buzdolabında dinlendirelim. Bu sırada fırını 160 dereceye getirerek ısıtalım.

Elinizle şekil verirken dağılabileceği için dondurma kaşığı ile şekil verebilirsiniz. Yaklaşık 15-20 dakika pişme süresi var. 12. Dakikasında tepsiyi 180 derece çevirseniz hepsi eşit pişecektir. Fırından çıktıktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı tabanına batırarak muhteşem bir lezzet oluşturabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Sadece 3 Malzemeyle Pratik Kurabiye Tarifi – Misafirleriniz bayılacak!