Sağlam: 'İşçiler arasında Kovid-19 vaka oranı yüksek'

DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, yaptığı yazılı açıklamasında, işçiler arasında Kovid-19 pozitif vaka oranıın Türkiye ortalamasının en az üç katına denk geldiğini söyledi.

Sağlam: 'İşçiler arasında Kovid-19 vaka oranı yüksek'

60 binden fazla DİSK üyesinin salgından doğrudan etkilenirken, en az 378 DİSK üyesinin testinin de pozitif olduğunu belirten Sağlam, “Covid-19 salgını çalışma yaşamında ciddi sonuçlar doğuruyor. Zorunlu ve acil işler dışında üretim devam ediyor. Bu durum işçileri salgınla karşı karşıya bırakıyor, işçiler sağlıkları ile işleri arasında tercih yapmaya zorlanıyor. İşçilerin çalışmaya zorlanması salgının işçiler arasındaki etkisini artırıyor. Araştırma bulguları DİSK üyesi işçiler arasında Covid-19 pozitif vakalarının Türkiye ortalamasının 3 katı olduğunu gösteriyor” dedi.

Salgının çalışma yaşamını doğrudan etkilediğini vurgulayan Sağlam, “Sadece tıbbi açıdan ve halk sağlığı açısından değil, virüsle mücadele kapsamında sosyal açıdan bir dizi ciddi tedbirlerin alınması zorunludur. Salgın ekonomide ciddi daralmalara, işçiler için iş ve gelir kaybına yol açmakta, salgın işçilerin hem sağlığını hem de iş ve gelirini tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.