Sağlık Bakanlığı harekete geçti - Yeni dönem yakında!

Sağlık Bakanlığı harekete geçti. İlaç yazdırmada yeni dönem başlıyor. Düzenli ilaç kullanan vatandaşlar ilaç yazdırmak için hastanelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Ancak yapılan düzenleme ile yeni kolaylık geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sağlık Bakanlığı harekete geçti - Yeni dönem yakında!

Sağlık Bakanlığı yeni düzenleme için çalışma başlattı. Buna göre, düzenli ilaç kullanan vatandaşlar artık hastaneye gitmeden aile hekimliklerinden yazdırabilecek.

Rapor ile düzenli olarak ilaç alan vatandaşar reçeteli ilaçları bittiğinde tekrar hastaneye gidip ilaç yazdırıyordu. Ancak ATV Haber'de yer alan habere göre, bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirmeye hazırlandığı çalışmaya göre artık bu yetki aile hekimliklerine de verilecek.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti - Yeni dönem yakında!

Artık 1 yıl yazılabilecek!

Raporlu ilaçlar 3 aylık olarak yazılıyordu. Yeni düzenleme ile birlikte artık 1 yıl boyunca raporlu ilaçları yazabilecek. Hastalar da her 3 ayda bir sadece eczaneye giderek raporlu ilaçlarını alabilecek.

Aile hekimleri öncelikli olarak kronik rahatsızlığı olan başta diyabet, hepatit b ve düzenli olarak ilaç kullanan kalp hastalarında raporlu ilaçlarını yazabilecek.