Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği Türkiye'de görüldü iddialarına yanıt verdi!

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilanının ardından, Prof. Dr. Önder Ergönül katıldığı bir canlı yayında maymun çiçeği için Türkiye'de birkaç vaka olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği Türkiye'de görüldü iddialarına yanıt verdi!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsü için acil durum çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu yaptığı açıklamada, 'Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil' ifadelerinde bulunmasına rağmen Prof. Dr. Önder Ergönül katıldığı bir canlı yayında maymun çiçeği için Türkiye’de birkaç vaka olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı’ndan yeni açıklama geldi.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, katıldığı bir canlı yayında, Türkiye'de birkaç vaka olduğunu bildiklerini, ancak panik yapılacak bir durum olmadığını açıkladı. Ergönül yaptığı açıklamada, ‘Belli hastanelerde tek tük vakalar görüldü. Korkacak bir düzeye ulaşmış değil. Panik yaratacak bir durum şu an söz konusu değil. Enfeksiyon Hastalıkları Derneğimiz, biz durumu yakından izliyoruz ve Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içerisindeyiz’ ifadelerinde bulundu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ‘Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve sağlık altyapımızla süreç hassasiyetle takip edilmektedir’ ifadelerine yer verildi.