Sağlık hizmetlerinde provizyon hakkınızı E-Devlet ile sorgulayın!

E-Devlet sistemi üzerinden vatandaşlar sağlık sisteminden ücretsiz yararlanma haklarının olup olmadığını tek tıkla sorgulayabiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Sağlık hizmetlerinde provizyon hakkınızı E-Devlet ile sorgulayın!

E-devlet sistemi sayesinde vatandaşlar bürokratik evrak işlemleri olmadan çok sayıda hizmete tek tıkla ulaşabiliyor. Bu hizmetlerden birisi de sağlık hizmetlerinde provizyon olarak adlandırılan ve kişinin sağlık hizmeti aldığı esnada sosyal güvenlik kaydının bulunup bulunmadığını tespitine yarayan sorgu ekranı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan bu hizmet sayesinde vatandaşlar detaylı bilgi sahibi olabiliyor. 

Provizyon hakkımı nasıl sorgulayabilirim?

Provizyon hakkınızın olup olmadığını öncelikle E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna 'SPAS Müstehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi)' yazarak ulaşabilirsiniz. 

Sağlık hizmetlerinde provizyon hakkınızı E-Devlet ile sorgulayın!

Hangi bilgileri görüntüleyebilirim?

Sorgu ekranı sayesinde provizyon alıp alamayacağınızı, eğer kendi sosyal güvenlik kaydınız yoksa kimin üzerinden sağlık sisteminden yararlandığınızı ve yararlandığınız kişinin sosyal güvenlik sicil bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede hastane kayıt esnasında yaşanabilecek sorunların önüne geçmiş olursunuz.