Sahabiye Böyle Yıkıldı- İşte O Değişim!

Kayseri'nin kentsel dönüşümde en önemli projeleri arasında yer alan Sahabiye Mahallesi kentsel dönüşüm sahası görenleri şaşırttı. İşte yıllar içerisinde Sahabiye Mahallesi'nin değişimi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Sahabiye Böyle Yıkıldı- İşte O Değişim!

Kayseri’nin en eski mahallerinden birisi olan ve kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülen Sahabiye Mahallesi’nde yıkılan ve yerine inşa edilen yeni sitelerin değişimi uydu görüntülerine yansıdı.

En Eski Mahallerden…

Sahabiye Mahallesi en eski yerleşim yerlerinin başında geliyor. Birçok Kayserilinin hayatında yeri olan bu mahalle gelişen şehir ekonomisinin ve gündelik hayatının ihtiyaçlarına karşılık veremez hale geldiğinde, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmeye başladı. Hak sahipleri ile anlaşma sağlanarak etaplar halinde yenilen Sahabiye Mahallesi’nde yeni etap çalışmaları sürüyor. 

2007 Yılına ait bu görüntüde geçmişin izlerini görmek mümkün. Eski ve az katlı müstakil apartmanların ağırlıklı olduğu bu görüntüye dikkatli bakıldığında çarpık kentleşmeyi görmek mümkün.

Sahabiye Böyle Yıkıldı- İşte O Değişim!

2019 Yılına ait bu görüntüde kentsel dönüşüm kapsamında ilk yıkımların gerçekleştiği ve yeni inşa edilen binaların temelinin atıldığı görülüyor.

Sahabiye Böyle Yıkıldı- İşte O Değişim!

2024 Yılına ait bu görüntüde ise Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinin ikinci etabı kapsamında birçok binan yıkıldığı, birinci etap kapsamında inşa edilen binaların ise yeni ve modern yüzü kendini gösteriyor.

Sahabiye Böyle Yıkıldı- İşte O Değişim!

Vatandaşların ikinci etap inşaat çalışmalarının ne zaman başlayacağı konusundaki merakı ise devam ediyor.