Sahipleri 'yaşlandı' diye ölüme terk etti, onlar yeniden doğdu!

Kayseri'de Erciyes Dağı'nın eteklerinde Hürmetçi Sazlığı'nda yaşamlarını sürdüren yılkı atları, fotoğraf tutkunlarının gözdesi oluyor. Peki, yılkı atlarının hikâyesini hiç okumuş muydunuz? Bir zamanlar sahipleri tarafından yaşlandıkları gerekçesiyle ölüme terk edilen yılkı atları, çiftleşerek çoğalıp, adeta yeniden doğdular. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Sahipleri 'yaşlandı' diye ölüme terk etti, onlar yeniden doğdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de özellikle Orta Anadolu bölgesinde yaygın olarak görülen ve doğal yaşam ortamlarında özgürce yaşayan vahşi atlar olarak bilinen yılkı atları, Kayseri’de de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Atlar, Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilen Hürmetçi Sazlığı’nda yaşıyor. Doğa fotoğrafçılığı meraklılarının büyüleyici kareler yakaladıkları yılkı atları görsel şölen sunuyor.

Bu haberimizde, yılkı atlarının hikâyesini sizler için derledik.
Bu atlar, geçmişte sahipleri tarafından bakılamadığı veya işe yaramadığı gerekçesiyle doğaya salınmış evcil atların vahşileşmiş torunları olarak biliniyor.Yılkı atları, genellikle geniş otlaklarda ve dağlık bölgelerde yaşarken, zorlu doğa koşullarına uyum sağlayabiliyorlar.

Sahipleri 'yaşlandı' diye ölüme terk etti, onlar yeniden doğdu!


Sahipleri Terk Etti,Onlar Yeniden Doğdu 
Daha önceden bulundukları civardaki insanlar tarafından yaşlandıkları ve hizmetlerini tamamladıkları için doğaya salınan, yılkı atları, doğada özgür bir şekilde dolaşan yabanileşmiş atlar olarak ifade ediliyor. Özgürlüğüne bu şekilde kavuşan atlar birbirleriyle çiftleşip çoğaldılar.

Sahipleri 'yaşlandı' diye ölüme terk etti, onlar yeniden doğdu!


Bir Lider Atın Etrafında Dolanıyor 
Yılkı atlarının yaşamı oldukça zorlu olurken, kışın yiyecek bulmakta zorlanan ve sık sık açlıkla mücadele eden atlar, güçlü ve dayanıklı yapıları sayesinde hayatta kalmayı başarıyor.
Bu atlar genellikle sürü halinde yaşayıp, bir lider atın etrafında toplanan yılkı atlarının son yıllarda, yaşam alanlarının genişletilmesi için çeşitli projeler ve çalışmalar yürütülüyor.