Şahısların altın mevduatında artış yaşandı

Kayseri'de şahısların altın mevduatında büyük miktarda artış yaşandı.

Şahısların altın mevduatında artış yaşandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) edinilen bilgilere göre 2016 yılının ilk çeyreğinde 2015 yılının son çeyreğine kıyasla şahısların yani gerçek kişilerin altın mevduatlarında büyük miktarda artış yaşandığı ortaya çıktı.  

102 MİLYONDAN 138 MİLYON LİRA'YA ULAŞTI 

BDDK'nın vermiş olduğu gerçek kişi altın mevduat miktarlarında 2015 yılının son çeyreğinde toplam altın mevduat miktarı 102 milyon 894 bin Lira düzeyinde olurken, 2016 yılının ilk çeyreğinde gelindiğinde ise bu miktar toplam 138 milyon Lira'ya ulaştı. Buna göre yeni yılın ilk 3 aylık zaman diliminde toplam ortalama 36 milyon Lira düzeyinde altın mevduatının artış gösterdiği dikkat çekti. 

TÜZEL KİŞİLERDE AZALIŞ YAŞANDI  

Kayseri'deki altın mevduat miktarlarında gerçek kişilerde artış yaşandığı öğrenilirken, tüzel kişilerin altın mevduatlarında ise azalma meydana geldiği kayıtlara geçti. Buna göre 2015 yılının son çeyreğinde tüzel kişi altın mevduat miktarı toplam 9 milyon 614 bin Lira iken, 2016 yılının ilk çeyreğinde ise bu tutar toplam 6 milyon 573 bin Lira'ya geriledi. Söz konusu zaman içerisinde tüzel kişilerin altın mevduatındaki düşüş yaklaşık olarak toplam 3 milyon Lira'yı buldu. 

KAYSERİ İLLER ARASINDA GERİLEDİ 

Kayseri altın mevduatı miktarı sırlamasında iller arasında 16'ncı sırada gelirken, 2015 yılının son çeyreğinde kıyasla gerileme yaşadı. İller arasında, geçen yılın son çeyreğinde 13. sırada yerini alan Kayseri, 2016 yılının ilk çeyreğine geldiğinde ise 3 puanlık gerileme ile iller arasında 16. sıraya yerleşti. Kayseri bu tablo ile ortalama olarak altın mevduatı toplamında hemen her ay bir sıra aşağıya düştü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ