Sahte belgelerle engelli raporu alıp vatandaşı emekli eden çete çökertildi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda sahte belge ve rapor düzenleyerek para karşılığında çok sayıda kişiye engelli raporu alıp emekli yapan çete çökertildi.

Sahte belgelerle engelli raporu alıp vatandaşı emekli eden çete çökertildi

Edinilen bilgiye göre Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu B. H. (46), M. K. (45), H. Ç. (48) ve O. V. (43) isimli şahısların sahte belge ve rapor düzenleyerek çok sayıda engelli vatandaşa para karşılığında engelli raporu alıp emekli ettikleri belirlendi. Ekiplerce yapılan çalışmalarda gözaltına alınan şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda başka şahıslar adına düzenlenmiş sağlık raporları ve belgeler ile B. H. isimli şahıstan da 56 bin 400 TL para ele geçirildi.

Gözaltına alınan B. H., M. K., H. Ç. ve O. V. geçirildikleri sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

VATANDAŞLARI MEMUR YAPACAĞINI SÖYLEYEREK DOLANDIRAN ŞAHIS YAKALANDI


Kayseri’de kendisini kamu kurumunda yönetici olarak tanıtıp, vatandaşlara kendilerini kamu kurumuna işe aldıracağını söyleyerek dolandıran şahıs yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre S. D. (24) ile T. K. (31) isimli şahıslar, kendisini kamu kurumunda yönetici olarak tanıtan ve kendilerini çalıştığı kurumda işe aldıracağını söyleyen O. Y. (28) isimli şahıstan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, O. Y.’yi yakalayarak gözaltına aldı. O. Y.’nin işe alma vaadiyle şahıslardan 4 bin 500 TL para aldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan O. Y., geçirildiği sağlık kontrolünün ardından 'İş bulma vaadiyle dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.