Sahurda çalkalayıp içerseniz susuzluk çekmezsiniz- Tam bir mucize!
Ramazan ayı ile beraber gündüzleri açlık ve susuzluk başladı. Sahurda yediğimiz besinler ile bir günü geçirmeye çalışıyoruz. Vereceğimiz bu mucize tavsiye Ramazan ayının kolay geçmesini sağlayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde..
Günlük 1,5 litre su içmemiz gerektiğini uzmanlar her zaman vurguluyor ama Ramazan ayı ile beraber bu ihtiyaç fazlasıyla azaldı. Ramazan ayının en önemli sorunlarından biri sıvı kaybının olmasıdır. Uzmanlar sıvı kaybının yaşanmaması için özellikle iftar ve sahur arasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bununla beraber sıvı kaybı vücutta artıkça baş ağrısı ya da mide bulantısı gibi sorunlara neden oluyor. Uzmanlar tarafından özellikle aç ve susuz kalma süresinin en aza indirilmesi için ayran tüketimini tavsiye ediliyor. Yoğurttan elde edilen ve içeriğinde sodyum, protein, potasyum, A, B, C, E, K ve B12 gibi güçlü mineral ve vitamin barındırdığından vücudun enerji depoları için fayda sağlıyor.
Uzun süreli açlık ve susuzluktan önceki son beslenme zamanı olan sahurda, yoğurtla yapılan ayranın tüketilmesi oldukça faydalı. Ayrıca ertesi gün dinç olmak için sahurdan hemen sonra uyumanın faydalı olduğunu belirten uzmanlar ayranı öneriyor.
Peki, sahurda ayran içmenin faydaları nelerdir?
Vücudun uzun süre susuz kalmasını engeller.
Sindirimin çalışmasını destekler.
Özellikle mide ve bağırsak fonksiyonlarını güçlendirir.
Deforme olmuş hücreleri gün boyu yeniler.
Açlık ve susuzluğa bağlı gelişen baş ağrısını azaltır.
İftarda tüketilen besinlerin neden olduğu mide rahatsızlıklarını önler.
Vücudun enerji deposunu güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli hale getirir.
Kemik ve kasların ihtiyacı olan kalsiyumu sağlar.
Kan dolaşımını dengeleyerek kalp ve damar hastalıklarını engeller.
Hemen uyku haline geçerek vücudun daha hızlı dinlenmesine yardımcı olur.