Sakatat deyip geçmeyin!- Sakatatınızı bırakmayın
Kurban Bayramı ile beraber kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Sakatatın mucizesini bilmeyen vatandaşlar bu haberi okumadan geçmesin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kurban Bayramı’nın başlamasıyla birlikte kurbanlıklar kesildi. Kurbanlar kesildikten sonra kurban sahipleri besin değerinin olmadığı ya da saklama ve pişirmesi zahmetli olduğu için sakatat türlerini kesim yerinde bırakabiliyor. Sakatat besin değeri de yüksek bir protein kaynağıdır.
'Birçok hastalığa şifa oluyor'
Sakatatın birçok hastalığa çare olduğu ve zengin protein deposu olduğu biliniyor. Ayrıca kış aylarında bağışıklığı yükseltmek amacıyla tüketilir. Sakatat büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etleri dışında kalan organ ve diğer uzuvlarıdır.
Uzmanlar sakatatların bekletilmeden tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Sakatatın, düşük ve değersiz bir kelime anlamı taşısa da beslenme kültürümüzdeki yeri oldukça değerli. Sakatatlar Osmanlı padişahlarının sofrasından eksik olmayan ve esnaf lokantalarında pişirilerek halkı doyuran da bir yiyecektir.