Sakin İldem'de artık gürültüden geçilmiyor

İldem'de seyyar satıcılar vatandaşları bezdirdi. İldem sakinleri gündüzleri seyyar satıcıların anonslarından, geceleri ise sesli egzozlu araçlar ve düğün müziklerinden dolayı mağdur olduklarını ifade etti.

Sakin İldem'de artık gürültüden geçilmiyor

Konuya ilişkin bilgiler veren mahalle sakinleri, daha önce sakin ve huzurlu bir mahalle olan İldem’in, son zamanlarda büyük artış gösteren seyyar satıcılar, sesli egzozlu araç ve sokakta yapılan düğünlerde çalınan müzik seslerinden dolayı bu sakinliğin kaybolduğunu ve huzursuz bir mahalle haline geldiğini ifade etti.
 
Bilgi edindiğimiz bir mahalle sakini, daha önce huzurlu ve sakin olan mahallenin artık gürültüden çekilmez bir hale geldiğini dile getirerek; “Buraya seyyar satıcılar adeta akın etti. Araçları ile gün boyunca biri gelip biri giden seyyar satıcılar, mevsimine göre yaprak, şeftali, üzüm, soğan, sarımsak, patates gibi her türden sebze ve meyveyi satıyor, anonsunu yapıyor. Bunların dışında overlokçu hurdacılar da sürekli burada anons yapıyor. Çok yoğun geliyorlar. Hatta bu seyyar satıcıların zaman zaman sesleri birbirine karışıyor. Sürekli gürültü halindeyiz. Geceleri de bu sesli egzozu bulunan araçlar ile düğün müzikleri rahat bırakmıyor. Burası artık dayanılmaz oluyor. Görevliler gelip de buradaki durumu görsün. Cumhuriyet Mahallesi’ni izlesinler. Ne durumda olduğumuzu görsünler. Yaşlımız hastamız var. Bebeğimiz var uyutamıyoruz. Rahatsız oluyoruz. Yetkililerden çözüm istiyoruz” ifadelerinde bulundu. HABER: KAAN AKBAŞ