Salgın patladı

Üçlü virüs uyarısı sonrası hastanelerde görülen artış vatandaşlarda paniğe neden oldu. Özellikle çocuk yaş grubunda görülen üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları sebebiyle aciller doldu taştı.

Salgın patladı

Acil servisler doldu taştı

Son günlerde özellikle çocuk yaş grubunda; üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarında ciddi artış görülüyor. Hava değişikliği nedeniyle gribal enfeksiyona yakalanan vatandaşlar, soluğu hastanelerde alıyor. Hastalarda uzun süreli geçmeyen ateş, boğaz ağrısı, gözlerde kızarıklık, kas eklem ağrıları, ishal gibi belirtilerin olduğu gözlemlenirken, uzmanlar belirtilerden birkaçı görülürse “Çocuklarınızı okula kesinlikle göndermeyin” uyarısı yapıyor.

Uzmanlar uyarmıştı

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV) ve influenza ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Salgına yakalan hastaların ise hangi virüse yakalandığını anlamasının testsiz neredeyse imkansız olması vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. Aynı zamanda bazı ilaçların da eczanelerde olmaması sebebiyle vatandaşlar zor günler geçirirken, virüslerden artık yorulduğunu belirten uzmanlar vatandaşları maske takmaları konusunda uyarıyor.

>>Selma Kan