Sanayide yalın dönüşüm hamlesi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), bazı kurumların işbirliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteğiyle başlattığı 'Verimlilik Koordinasyon Ofisi Yalın Dönüşüm Ofisi' projesiyle, sanayi üretiminde verimlilik hamlesini başlatacak.

Sanayide yalın dönüşüm hamlesi

50 FİRMAYA EĞİTİM VERİLECEK

KAYSO tarafından, Kayseri Ticaret Odası (KTO), Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) işbirliği ve ORAN desteğiyle, 'Verimlilik Koordinasyon Ofisi Yalın Dönüşüm Ofisi' projesi başlatıldı. Yalın Enstitü Derneği ile eğitim anlaşması yapılan ve ORAN tarafından 2,6 milyon TL finansal destek sağlanan proje kapsamında, 50 firmaya eğitim desteği sağlanacak.

HEDEF: SANAYİDE VERİMLİ ÜRETİM

KAYSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen 'Verimlilik Koordinasyon Ofisi Yalın Dönüşüm Ofisi' tanıtım toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, projedeki temel hedeflerinin, sanayide verimli üretimin önünü açmak olduğunu ifade etti.

YÜZDE 25 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLANACAK

En az yüzde 25 verimlilik artışı hedefledikleri projeyle ilgili bilgi veren Büyüksimitci, projenin temellerinin 2019 yılında atıldığını belirtti. Bu kapsamda ilk olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleri ile geçen yıl Kayseri Model Fabrikayı kurarak faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Büyükkkılıç, "Bu yılbaşında ise firmalarımızın verimliliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla Verimlilik Koordinasyon Ofisi projemizi başlattık. Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası ortaklığında, Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi işbirliğinde yürütmekte olduğumuz proje kapsamında ilk ihalemizi tamamladık. Yalın Enstitü Derneği ile sözleşmemizi yaparak eğitimlerimize başlıyoruz. Proje kapsamında, ilimizde mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünler ve makine imalat sektörlerinde faaliyet gösteren toplamda 50 firmaya eğitim desteği sağlayacağız. Eğitimlerimize, Yalın Enstitü ile yaptığımız sözleşme kapsamında 20 mobilya firmamızla başlıyoruz. Bu firmalarımıza 'Yalın Dönüşüm Danışmanlığı' ve 'Firma Çalışanı' eğitimleri vereceğiz." diye konuştu.

Projede, sanayicilerin üretim süreçlerini gözden geçirerek, yalın sürekli iyileştirme modeline göre dönüşümlerini sağlayacaklarını kaydeden Büyüksimitci, dünyadaki rekabeti yakalamak adına yalın dönüşümün önemli olduğunun altını çizdi. Büyüksimitci, proje kapsamında Model Fabrika ile koordineli bir çalışma yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Büyüksimitci'nin yanı sıra; KTO Başkanı Ömer Gülsoy, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken katıldı.

Haber Merkezi