Saray Tatlısı - Sıcak Yaz Günlerinde Serinleten Lezzet

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında hafif bir tatlı arayanlar için mükemmel bir alternatif olan Saray Tatlısı, geleneksel tatları modern dokunuşlarla bir araya getiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Saray Tatlısı - Sıcak Yaz Günlerinde Serinleten Lezzet

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında hafif bir tatlı arayanlar için mükemmel bir alternatif olan Saray Tatlısı, geleneksel tatları modern dokunuşlarla bir araya getiriyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, özellikle sıcak günlerde serinletici bir tatlı arayanlar için ideal.

Saray Tatlısı - Sıcak Yaz Günlerinde Serinleten Lezzet

Saray Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

6 yemek kaşığıtoz şeker

1 yemek kaşığıtereyağı

1 paketvanilin

Üzeri için:

1 paket hazır çikolata sosu

1,5 su bardağı süt

Dışı için:

100 gram fındık kırığı

Saray Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tencereye yağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri koyup orta ateşte karıştırın.

Koyulaşan muhallebinin altını kapatın.

Tereyağ ve vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin. Muhallebeyi dökeceğiniz bardakları ıslatın. Bu şekilde muhallebi bardaktan kolay çıkacaktır.

Muhallebiyi eşit şekilde bardaklara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Sonrasında üzerlerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat bekletin.

Süre sonunda kıvam alan muhallebiyi bardaktan çıkarmak için elinizle bastırarak hava almasını sağlayın.
Bardaktan çıkardığımız muhallebiyi ikiye kesin.

Kenarlarını fındık kırığına bulayın.

Çikolata sosunu paketin arkasında yazan şekilde hazırlayın. Dilerseniz benmari usulü çikolata da eritebilirsiniz. Ardından üst kısımlarına sosu gezdirin ve servis edin.

Özellikle misafir ağırlarken veya yaz akşamlarında sofralarınızı tatlandırmak istediğinizde, bu enfes Saray Tatlısı hem göz dolduracak hem de damaklarda iz bırakacak. Hem kolay hem de lezzetli bir seçenek arıyorsanız, bu tarif tam size göre!

Afiyet olsun!