Sarı: 'Mehmetçik sadece silahla savaşmıyor'

Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitimci Yazar Hacı Sarı 'Afrin operasyonunda Mehmetçikler aslında sadece silahla savaşmıyor' dedi.

Sarı: 'Mehmetçik sadece silahla savaşmıyor'

Eğitim Bir Sen Kayseri yönetiminden gazetemiz Anadolu Haber’e ziyaret gerçekleştirildi. Eğitim Bir Sen Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abudder Elbey ile basın ve iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Eğitimci Yazar Hacı Sarı’nın ziyaretinde gündeme yönelik açıklamalarda bulunuldu.
 
“ÜLKEMİZ TEK YUMRUK OLDU”
 
Gerçekleşen ziyarette görüşlerini paylaşan Eğitim Bir Sen Başkan yardımcısı Elbey, Afrin’de süren operasyona değinerek ülkemizin muzaffer olmasını diledi. Açıklamalarında tüm Türkiye’nin tek yumruk olduğunu ifade eden Elbey; “Bizler Kayseri ve Türkiye’deki en büyük sendika, sivil toplum örgütü olarak merkez ve şubelerimizle devletimizin yanındayız. Tam destekçisiyiz. Allah askerimizin yar ve yardımcısı olsun. Ne konuda olursa ordumuzun, vatanımızın, milletimizin yanındayız. Allah muvaffak eylesin. Düzen kuranların düzenini başlarına geçirsin. Bu operasyonun da olumlu seyreden yönleri var. Hangi görüşten, hangi fikirden olursa olsun milletimiz şu an tek yumruk oldu. Fakat 170 kişilik bir gurup var karşı çıkan. Kendini bundan ayrı görüyor. Biz bunları sendika ve ülke olarak şiddetle kınıyoruz” dedi.
 
“MEHMETÇİK SADECE SİLAHLA SAVAŞMIYOR”
 
Ziyarette konuşan Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitimci Yazar Sarı ise, 17 Aralık ile ilgili olarak okul projelerinin sürdüğünü ifade ettiği açıklamalarında sendika olarak bu konularda son derce hassas olduklarını dile getirdi. Sarı, Afrin Şehidi Özalkan’ın vasiyeti olan okul yaptırılması konusunda ise bu durumun aslında Mehmetçiğin, askerimizin nasıl bir görüş seviyesine yükseldiğinin göstergesi olduğuna işaret ederek; “Şehidimizin eğitimle alakalı bir vasiyetini olması bir eğitimci ve eğitim örgütü olarak bizi çok sevindirdi, gururlandırdı. Çünkü şehidimiz oraları alsanız, temizleseniz bile oraların ancak eğitim ile geleceğe hazırlanması ile buralarda kalıcı bir iyileşme olacağını vurguluyor. Bu, Mehmetçiğimizin nasıl bir görüş seviyesine yükseldiğini gösteren bir açıklama. Mehmetçiğimiz aslında sadece silahla savaşmıyor. Silahtan sonraki aşamayı da düşünen bir anlayışa sahip. Böyle bir ordu ve askere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Ordumuza başarılar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz” dedi ve bu konuda sivil toplum örgütü olarak üzerlerine düşen ne varsa hazır olduklarını bildirdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ