Sarımsak Nasıl Saklanır? Sarımsak Saklamanın Püf Noktası!

Sarımsak hasat mevsiminin gelmesi ile vatandaşlar kışlık sarımsak saklamanın yöntemlerini araştırmaya başladı en ideal sarımsak saklama yöntemini sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Sarımsak Nasıl Saklanır? Sarımsak Saklamanın Püf Noktası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarımsak saklamak kış aylarında oda sıcaklığında veya balkon dolaplarında mümkün olsa da özellikle havaların ısındığı ve sıcak seyrettiği günlerde pek mümkün olmuyor. Sıcak dolayısıyla çillenen veya koku yaratan sarımsaklar çoğu zaman çürüyerek veya yumuşayarak çöp oluyor.

Derin Dondurucuda Aylar Süren Tazelik:

Öncelikle hava geçirmeyecek kalınlıkta kilitli torba veya saklama kabına ihtiyacınız var. Sarımsakları köklerinden temizledikten sonra kabukları ile, ağzı hava almayacak biçimde kilitli torbalara yerleştirerek buzdolabınızın derin dondurucu kısmında saklayabilirsiniz. Sakladığınız sarımsakları, buzdolabından kullanacağız kadar çıkarıp sarımsak ezicide veya doğrayarak yemeklerinize katabilir ve yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.

Kayseri’de Sarımsak Fiyatları:

Kayseri genelinde satışı gerçekleşen sarımsaklar marketlerde ambalaj ve mağazacılık giderleri sebebiyle pahalı olsa da pazarlarda ve mahalle bakkallarında kilogram fiyatı 100-150 TL arasında değişiklik gösteriyor.