Sarıoğlan fayı Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'i kızdırdı!

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde diri fay hattının bulunması ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu fay hattını 'yeni fay bulundu' şeklinde duyurması Jeoloi Mühendisi Adnan Evsen'i kızdırdı. Evsen bakın ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Sarıoğlan fayı Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'i kızdırdı!

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle bölgede diri bir fay hattının bulunduğu açıklandı. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen ise bu konuda açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Evsen geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber muhabirine açıklamalarda bulunmuş ve bölgedeki çalışmanın fay hattı 'keşfi' olmadığını vurgulamıştı.

Ülkede depremler konusunda çalışmalar yürüten MTA, AFAD, TUBİTAK ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) koordinasyon halinde çalışmalara başladığını söyleyen Evsen, AFAD Deprem Danışma Kurulu Üyesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Koçbulut’un öncülük ettiği paleosismolojik çalışmanın, daha önce açıklanan 128 faydan biri olduğunu belirtmiş, TÜBİTAK tarafından desteklenen bu çalışmanın yeni bir fay hattı keşfi değil, mevcut fayın özelliklerinin detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması projesi olduğunu ifade etmişti.

Evsen, bugün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Sarıoğlan'da Fayın Varlığını Kim Ortaya Koydu? Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığının resmi sitesinde 'kazı çalışmaları neticesinde fayın varlığı ortaya kondu' şeklinde haber yer almaktadır. Sarıoğlan segment fayı son on bin yıldır var ve deprem üretmeye devam ediyor.' ifadelerini kullandı.