Sarız fayı büyük ölçekli deprem üretir mi?

Kayseri'nin Sarız İlçesi'nde bugün 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kayseri'de kısa süreli panik yaşamasına sebep oldu. Peki, Sarız fayı daha önce 4,7 büyüklüğünde deprem üretti mi, üretecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Sarız fayı büyük ölçekli deprem üretir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Sarız İlçesi’nde bugün 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kayseri’de kısa süreli panik yaşamasına sebep oldu. Merkez üssü Sarız olan deprem çevre illerden de hissedildi. 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek sosyal medya hesabından: “Kayseri / Sarız /  Kırkısrak Mahallemizde 22.08.2023 günü saat:13.17 sıralarında derinliği 7 km olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlk incelemelere göre bölgemizde olumsuz bir durum yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun” paylaşımında bulundu

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de sosyal medya hesabından Sarız depremiyle ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşımda: “4.7 büyüklüğündeki bağımsız depremin ardından 3.7 büyüklüğüne kadar artçı depremler olabilir. Dikkatli olmak gerekir. Depremin olduğu yer tam Sarız fayının üzeri değil. Tanımsız bir bölgede kuzeydoğu güneybatı doğrultulu Darende ve Gürün faylarının uzantısı sayılabilecek” ifadeleri yer alıyor.

Evsen, daha önce verdiği bir röportajda: “ Sarız fayı da 6 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip bir fay kuşağıdır. Bu bölge içerisinde Ecemiş ve Sarız fay hattı 6 büyüklüğünde deprem potansiyele sahip faylardır” demişti.
Evsen, daha önce Sarız’da bu büyüklükte bir depremin meydana gelmediğini açıkladı. 

Peki, Sarız fayı daha önce 4,7 büyüklüğünde deprem üretti mi, üretecek mi? Bu soruda vatandaş tarafından sıkça soruluyor. Ünlü deprem uzmanı DR. Ramazan Demirtaş konuya ilişkin bu ifadeleri kullandı. ‘Bir deprem olur olmaz, arkasından büyük deprem gelir mi?’ diye bir soru sorduğunuzda, özellikle evet gelir şeklinde yanıt gelirse, lütfen itibar etmeyin. 1-Hangi fay? 2-Fay parametreleri? 3-Tehlike parametreleri? 4 -Uzun süreli gözlem verileri olmadan doğru değerlendirilemez’ paylaşımında bulundu.