Satılamayan kurbanlıklar için son 7 gün!

Kurban Bayramı'nın geride kalmasıyla birlikte satılamayan kurbanlıkların ne olacağı besicileri düşündürmeye başlamıştı. Bugün başvurular başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Satılamayan kurbanlıklar için son 7 gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı geride kaldı. Dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşların bir kısmı kurbanlarını keserken kimisi ise bağışladı. Ekonomik sebeplerle kurban kesemeyen vatandaşların çoğunlukta olduğu bu bayram da besiciler Kurban Bayramı sonu kara kara düşünmeye başlamıştı. Bugün başvurular başladı. 
Satılamayan kurbanlıklar için son 7 gün!
Satılamayan kurbanlıkların sahipleri ile geri geldiği yere mi döneceği yoksa başka şekilde mi değerleneceği sorusu merak ediliyordu sonunda yanıt buldu. Yapılan açıklamaya göre Et ve Süt Kurumu ellerinde kurbanlık hayvanlık kalan besicilerden satmak isteyenlerin hayvanlarını alacak. Hayvanlarını satmak isteyen besiciler 20-28 Haziran tarihleri arasında kentlerinde bulunan en yakın Et ve süt Kurumuna giderek başvuru yapacaklar.
Satılamayan kurbanlıklar için son 7 gün!
ESK Kombina Müdürlükleri tarafından alınacak başvurularda besicilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesi gerekiyor.