Savunma Sanayimiz, 7 Ekim ve Sonrası

Son zamanda yükselişe geçen Türk savunma sanayisinde önemli yol katedildi. Ancak bu sürede kimileri de eleştiri yaptı. Savunma Sanayimiz ile İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı savaş sonrasını ilişkilendiren Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Aydın, savunma sanayi eleştirilerine bakın nasıl cevap verdi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Savunma Sanayimiz, 7 Ekim ve Sonrası

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Aydın, İsrail'in dini için çalıştığını ve Siyonist rejimin Irak, Suriye, Mısır, İran ve Türkiye özelinde yapacaklarının Necmettin Erbakan döneminde yeterince kulak verilmediğini ifade etti. Aydın, 7 Ekim ve sonrasında yaşananlarda, Türk savunma sanayisinin önemini belirterek eleştirenlere tepki gösterdi.

Prof. Dr. Hakan Aydın, İsrail'in 7 Ekim'de Filistin'e saldırmasıyla bir yılda yaşanan sorgulamaların ve İsrailin hedeflediği domino taşı mantığının uygulamaya geçtiğini belirterek Türkiye'deki savunma sanayi gelişmelerinin daha çok anlam kazandığını ifade etti.

Savunma Sanayimiz, 7 Ekim ve Sonrası

Vadedilmiş topraklar hayali gerçekleşirse...

Eğer ki din eksenli yahudi inancına göre vadedilmiş topraklar (arz-ı mev’ud) hayali gerçekleşirse Siyonist rejimin buraları kimseye yar etmeyeceğini anlatan Aydın, ''Korkulması gereken bir cihatçılık varsa o da budur! O nedenle kimse boş yere hayal kurmasın, bir aparat haline gelmesin. Biz de yeniden 'öldürürler başlasak feryada biz, hasret olduk eski istibdada biz...' şiirleri yazarız, eğer şansımız yaver giderse tabii.'' ifadelerini kullandı.

Erken cumhuriyet döneminde savunma sanayi atılımlarının sonuçsuz kalmasaydı günümüzde savunma sanayi alanında nerede olacağız sorusunu akla getiren Aydın, günümüzde savunma sanayi atılımlarına gelen eleştirilere tepki gösterdi. 

Aydın, Mondros'tan Sevr'e giden sürecin günümüze kadar gelen uzantılarını da hafife alınaması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Hakan Aydın'ın köşe yazısını ve eleştirilere yönelik tepkisini okumak için tıklayın...