Sayıları Artıyor Ama Ustaları Yok!

Türkiye'de elektrikli araçların çoğalması ile elektrikli araçlara bakacak usta arayışları da çoğaldı. Peki, Kayseri'de elektrikli araç ustası yeterli mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haberde…

Sayıları Artıyor Ama Ustaları Yok!

Elektrikli araçların popülaritesi artarken, bu araçların bakım ve onarımı için usta bulmak zorlaşıyor. Türkiye'de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, bu alanda uzmanlaşmış usta ihtiyacı da artıyor. 

Elektrikli araçlar, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım seçeneği olarak biliniyor. Egzoz emisyonu olmadığı için hava kirliliğini azaltırken Sessiz çalışma özellikleriyle gürültü kirliliğini de önemli ölçüde azaltıyor. 

Şarj istasyonlarında ki eksiklik hemen hemen çözülmüş olsa da yedek parça ve elektrikli araç ustalarında bir eksiklik söz konusu. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram elektrikli araçların Toog’a gösterilen ilgi ile birlikte her geçen gün arttığını ve Türkiye’de bulunan elektrikli araç sayısının 90 bini geçtiğini dile getirdi. Elektrikli araçların pazar payı her geçen gün artsa da, elektrikli otomobillere ilişkin soru işaretleri hala devam ediyor. 

Sayıları Artıyor Ama Ustaları Yok!

Uzmanlar, elektrikli araçların bakımı için gerekli olan nitelikli teknisyen sayısının artırılması gerektiğini ve bu konuda yapılan yatırımların önemini vurguluyorlar. Elektrikli araçlar için ‘usta’ seferberliği başlatıldığı ve bu alana yönelik eğitim programlarının geliştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliği içindeler. 

Kayseri’de de elektrikli araç bakımı ve onarımı için ise araçların tam olarak piyasaya girmemiş olmasından kaynaklı şuan bir kriz yaşanmadığını ama ileri zamanlarda usta eksikliği yaşanacağı öngörülüyor.