Schengen Vizesi Alacaklar Dikkat: Türklere En Çok Vize Veren Ülkeler Açıklandı!

Son dönemlerde vize başvurularında artan ret oranları sebebiyle Türkler, Avrupa'ya gitmekte sıkıntılar çekiyor. Peki, Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine seyahat etmek için aldıkları Schengen Vizesini en çok hangi ülkeler veriyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Schengen Vizesi Alacaklar Dikkat: Türklere En Çok Vize Veren Ülkeler Açıklandı!

Son dönemde vize başvurularında yaşanan sıkıntılar ve artan ret oranları nedeniyle Türkler, Avrupa'ya gitmekte zorluk çekiyor. Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine seyahat etmek için aldıkları Schengen Vizesini en çok veren ülkeler açıklandı.

Son dönemde Avrupa ülkelerine iş için ya da turistik amaçlarla gitmek isteyen Türk vatandaşları, Schengen vizesi almakta büyük zorluklarla karşılaşıyor. Tatil döneminin başlamasıyla birlikte seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları ya vize için randevu bulamıyor ya da vize reddiyle karşılaşıyor. Vize alabilenler ise kendilerine çok kısıtlı bir süre için vize verildiğinden yakınıyor.

Vize ve seyahat üzerine haberler yapan SchengenVisaInfo isimli internet sitesi, AB ülkelerini mercek altına alarak, Türk vatandaşlarına en kolay vize onayı veren ülkeleri sıraladı. Bazı AB ülkelerinin komşularına göre daha cömert davrandığına dikkat çeken medya kuruluşu, Almanya, Polonya ve Çekya'nın Schengen vize onay oranının daha yüksek olduğunu aktardı. 2023 yılının verilerini inceleyen medya kuruluşu, Schengen vize başvurusunun onaylanma ihtimalinin ise yüzde 82,2 olduğunu belirterek, Türk vatandaşları için vize onayının en yüksek olduğu ülkeleri sıraladı.

İşte Türklere En Çok Schengen Vizesi Veren Ülkeler:

Portekiz: Yüzde 93
İtalya: Yüzde 91.08
Slovakya: Yüzde 88.77
Polonya: Yüzde 86.56
İspanya: Yüzde 86.5