Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli uyruklu şahsın Suriyeli uyruklu küçük kız çocuğuna cinsel tacizde bulunmasına yönelik olayda Kayseri ayağa kalktı. Şehir adeta diken üstündeyken o saatlerde AK Partili bazı milletvekillerinin paylaşımı tepki topladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyeli şahsın Suriyeli küçük kıza cinsel tacizde bulunmasıyla vatandaşlar sokağa döküldü. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, MHP Milletvekili Baki Ersoy, CHP Milletvekili Aşkın Genç ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın olayları yatıştırmak için bölgede bulundu. Ancak AK Partili bazı milletvekillerinin o saatlerde yaptığı paylaşımlar tepki topladı.

Kayseri Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu şahsın 6 yaşında kız çocuğunu istismar ettiği iddiaları üzerine kentte gerilim sürüyor. Mahalledeki gerilim sosyal medyada gündem olurken tüm Türkiye'de gözler Kayseri'ye çevrilmiş durumda. 

Kalabalık her geçen dakika artarken, olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, MHP Milletvekili Baki Ersoy, CHP Milletvekili Aşkın Genç ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın vatandaşları sakin olmaya davet ederken her geçen dakika gerginlik büyüdü.

Dün mahallenin gerginliği nedeniyle bölgeye giden Vali Çiçek, MHP'li vekil Ersoy, CHP'li vekil Genç ile Emniyet Müdürü Aydın, vatandaşlara sakinlik çağrısı yaptı. 

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek vatandaşları sakinleştirmek için görüşmeler yaptı. Burada konuşan Vali Çiçek; 'Ben sizin öfkenizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmentgazi Mahallesi’nde böyle alçaklık olmayacak. Hiçbir polisimizin ve vatandaşımızın burnu kanamasın. Ne gerekirse yapacağız. Ama şu an dağılalım. Ne polisimizin ne de kimsenin canı yansın. Lütfen herkes evlerine gitsin. Devlet gereğini sonuna kadar yapacak' ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek bölgeye giderek vatandaşları dinledi. Birçok vatandaşla birebir konuşan Vali Çiçek'e vatandaşlar 'Bu konu unutulmasın!' diye sitemde bulundu. Mahallede çok fazla yabancı uyruklu şahıs yaşadığını dile getiren mahalle sakinleri, 'Tedirginiz. Yarın bir gün bize yapmayacakları ne malum? Ülkemizde mülteci istemiyoruz' ifadelerinde bulundular. Vali Çiçek, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Konu ile ilgili tüm çalışmaları yapacaklarını söyleyen Vali Çiçek mahallelilerden dağılmalarını talep etti.

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgeye gelerek, yaptığı açıklamada,'Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum' ifadelerini kullandı.

İşte AK Partili yetkililerin tepki toplayan paylaşımları!

Dün akşamdan beri tüm Türkiye Kayseri'de yaşanan olayı takip ediyor. Olay yerinden görüntüler aktaran vatandaşlar, haber akışını sağlayan gazetecilerin haberleri sosyal medyada binlerce görüntülenme alırken milyonlarca vatandaş haber ve görüntülere dikkat kesildi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, MHP Milletvekili Baki Ersoy, CHP Milletvekili Aşkın Genç ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın olaylara hassasiyetle yaklaşırken sadece AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Özsoy paylaşımında şunları kaydetti: 'Şehrimizde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik istismarda bulunduğu yönünde üzücü bir olay meydana gelmiştir. İlgili şahıs kolluk kuvvetlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup, mağdur çocuk valilik tarafından koruma altına alınmıştır.

Olayın hassasiyeti ve ciddiyeti göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve güvenlik güçlerimizin yürüttüğü titiz soruşturmayı beklemeye davet ediyorum. Kolluk kuvvetlerimiz olayla ilgili gerekli müdahaleleri yapmış olup, süreci titizlikle takip etmekteyiz. 

Bu aşamada, vatandaşlarımızdan herhangi bir provokatif eylemde bulunmamalarını, kanunların öngördüğü şekilde hareket etmelerini rica ediyorum. Kamu düzeninin korunması ve olayın sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi için destekleriniz önem arz etmektedir.'

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

Ancak diğer AK Partili milletvekilllerinin olaylardan bağımsız paylaşımları, tepki topladı. Ayrıca AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm'ün saat 23.00 sularında düğünden yaptığı paylaşım da tepki çekti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler saat 22.00 sularında 'Fransa parlamento seçimlerinde beklenildiği gibi Le Pen’in aşırı sağ partisi RN  birinci oldu. İkinci turda parlamento çoğunluğunu elde edemesede, savunduğu konularla siyasal gündemi domine ederek, Fransa ve Avrupa siyasi gündemini sağa kaydırmaya devam edecektir… Maalesef…' açıklamasını paylaştı.

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu saat 21.00 sularında 'Sizce; burası Kayseri mizin neresi?' ifadesini kullandığı bir fotoğğrafını paylaştı.

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ise katıldığı düğün programından paylaşım yaparak, 'Meclis Üyemiz Sami Yağmur 'un yeğeni Mehmet kardeşimiz ile Zehra kızımızın düğün merasimlerine katılarak nikah akitlerine şahitlik ettik. Genç çiftimize Yüce Allah’tan iki cihan saadeti diliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Şehir diken üstündeyken Kayseri'de AK Partili yetkililer böyle paylaşım yaptı!