Şehir merkezinde trafik sıkışıyor

Nüfusu artan ve göç alan Kayseri'nin, trafikteki araç yoğunluğunda da artış gözlenirken, şehir merkezinde ise yer yer sıkışmaların yaşandığı dikkat çekiyor.

Şehir merkezinde trafik sıkışıyor

Özellikle akşam üstü sularında merkez trafiğinin sıkıştığı dikkatleri çekerken, araçlara yeşil yanan trafik ışıklarından yoğunluktan dolayı geçemeyen araçlar, kendilerinin gerisindeki trafik ışığının da araçlar için yeşile dönüşmesine rağmen ilerlemeyince kavşakların tıkanmasına, yayaların geçişlerinin de aksamasına neden oluyor. Bir süre sonra trafiğin rahatladığı, yolların açıldığı görülse de hem yayalar, hem de araç sürücüleri mağdur oluyor. Trafiğin sıkışık olması, sürücülerin tahammülünü de zorluyor ve trafikte sürtüşmelere, tartışmalara kapı aralanıyor.
 
BÜYÜKŞEHİR TRAFİK İÇİN KOLLARI SIVADI
 
Türkiye’deki büyük iller ile beraber Kayseri’de de kendini hissettiren trafik sıkışıklığı ve trafikte yaşanan genel sorunlar yeni uygulamaları gerektirirken, Kayseri’deki trafiğin yollardan kaynaklı sıkışması noktasında ise Büyükşehir Belediyesi’nin kolları sıvadığı görülüyor. Büyükşehirin kavşak düzenleme-genişletme, yol genişletme, yeni yollar açma ve üst geçitleri inşa etme çalışmaları dikkatleri çekerken, tüm bu faaliyetlerin bitiminde ise trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağı öngörülüyor. 
 
TRAMVAY HATTININ YER ALTINA İNMESİ DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ
 
Kayseri’de halk tarafından trafiğin tıkanmasında büyük bir etken olarak görülen tramvay hattının yer altına inme ihtimali de gündeme gelmişti. Bir süre önce, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, tramvayın yeraltına indirilmesine dair bir projesini uygun gördüğünü, gerekli desteği vereceğini söylediği akıllara gelen bir soru oldu. Toplumda tramvayın yer altına alınması halinde yolların genişleyeceği, trafik sıkışıklığının giderileceği, tramvayın ise daha kazasız, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlayacağı görüşü hakim. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ