Şehit Aileleri Aydın paşanın isminin yaşatılmasını istiyor

Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın isminin Kayseri'de yaşatılmasını istediklerini söyledi.

Şehit Aileleri Aydın paşanın isminin yaşatılmasını istiyor

Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Üçkan, “Dün 13 yiğit evladımızı hakka uğurladık. 13 yiğit evladımız bu vatanın bekası için, ay yıldızlı al bayrağımız ve ezanımız için şehadete yürüdüler. Terörle mücadelede ülkemizde son 8 günde 24 şehit verdik. Buda şunu gösteriyor ki, vatanımız var olduğu sürece ülkemiz şehit vermeye devam edecek. Şehitler verildikçe ocaklara kor ateşler düşüyor. Bu canlar bu vatanın hayat bulması için canlarını seve seve vermeye hazırlar. Bizler şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Şehit aileleri ve gaziler olarak buradan 80 milyona sesleniyor ve diyoruz ki, 80 milyonun yarınları için, ülkenin yarınları için, bayrağımızın dalgalanması için, ezanlarımızın okunması için bu yiğitlerimizi unutmayalım ve unutturmayalım” ifadelerini kullandı.
 
Aydoğan Aydın paşanın isminin Kayseri’de yaşatılmasını istediklerini kaydeden Başkan Üçkan, “Aydoğan Aydın paşamız bizim değerli bir komutanımızdı. Kayseri’de 4 yıl boyunca görev yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin örnek gösterilecek komutanlarından biriydi. Komutanımızın Kayseri’de görev yaptığı süre içerisinde şehit ailelerini ve gazileri kendi ailesi sayarak bizlerle beraber zamanını geçiriyordu. Komutanımızın isminin Kayseri’de yaşatılması konusunda da girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu. HABER-FOTO: İHA