Şehit arkadaşlarını unutmadı

Emekli Polis Memuru Mehmet Arif Keklik, görev yaptığı esnada şehit olan arkadaşlarına vefa borcunu unutmadı. Emekli olduktan sonra taksicilik yapan Mehmet Arif Keklik, şehit yakınlarını ücretsiz taşıyor.

Şehit arkadaşlarını unutmadı

18 yıldır Kayseri’de yaşamını sürdüren Mehmet Arif Keklik, emekli olduktan sonra taksicilik yapmaya başladı. Şehit arkadaşlarına borcunu farklı bir yöntemle ödemeye çalıştığını belirten Keklik, Taksisine binen şehit yakınlarından ücret almıyor.

“Minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz”

Bu işi severek ve gururla yaptığının altını çizen Emekli Polis Memuru Keklik, “Beraber görev yaptığımız arkadaşlardan şehit olanlar oldu. Onlara minnet borcumuzu nasıl öderiz diye düşündük. Şu an yaptığımız iş itibariyle elimizden bu geldiği için, bu şekilde faydamız olsun istedik.”  ifadelerini kullandı.

Taksisinin arkasında ‘şehit yakınlarına ücretsizdir’ yazısını astığını belirten Keklik, direk o yazıyı görüp de ben şehit çocuğuyum veya şehit ailesiyim diye gelenin olmadığını söyledi.

“Bu insanlar onurlu, gururlu şerefli insanlar”

Taksiye binen yolculardan tesadüf eseri şehit yakını olduğunu öğrendiklerinden ücret almadığını ifade eden Keklik,  konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Taksinin içerisinde sohbet esnasında öğrenirsek zaten ücret almıyoruz. Direk aracın arkasındaki yazıyı görüp ben şehit çocuğuyum, şehit yakınıyım, beni ücretsiz götür diyen yok. Çünkü bu insanlar zaten onurlu, gururlu şerefli insanlar. Tesadüfen öğrenirsek ücret almıyoruz. “

Keklik, çevreden gelen tepkilerin olumlu olduğuna da değinerek, “İnsanlar böyle bir uygulama yaptığımızı gördüğünde takdir ediyor. Yolda giderken kornaya basanlar, selektör yapanlar, ışıkta dururken camı açıp selam verip teşekkür edenler, Allah razı olsun diyenler oluyor. Biz o zaman onur duyuyoruz” diye konuştu.

>>Tülay Pala