Şehit yakınları ve gazilere övünç madalyaları tevdi edildi

Kayseri'de şehit ve gaziler onuruna sunulan devlet övünç madalyaları düzenlenen tören ile şehit yakınları ve gazilere tevdi edildi.

Şehit yakınları ve gazilere övünç madalyaları tevdi edildi

Bir otelde Kayseri Valiliği öncülüğünde düzenlenen törene şehit yakınları ile gaziler, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava  Ana Ulaştırma Üs Komutanı  Tuğgeneral Selçuk Aygün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Altıntuğ, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri katıldı.
 
KAMÇI: “BİN CANIMIZ OLSA DA VATANIMIZA FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEYİZ”
 
Törenin açılışında şehit ve gaziler tek tek anılarak hayatları ile ilgili bir sunum yapıldı. Duygulu anların yaşandığı törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Bin canımız olsa da vatanımıza feda etmekten çekinmeyiz” diyerek şunları kaydetti; “Devlet Övünç Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve büyük milletimizin şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve gazilerimize teşekkür, minnet ve saygının bir ifadesi olarak teslim edilmektedir. Bu özel ve anlamlı günde ülkemizin ve milletimizin varlığını devam ettirmek, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna aziz canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın siz kıymetli aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Kanının rengini bayrağımıza vererek aziz canını vatanımız uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimiz bu yüce değerlerimizin korunmasına, savunmasına ve ilelebet yaşatılmasına hizmet etmişlerdir. Şüphesiz onların bıraktığı emaneti korumak ve yaşatmak için 1 değil bin canımız olsa da vatanımıza feda etmekten çekinmeyecek milletin evlatlarıyız. Bağımsızlığımızın, huzur ve güvenliğimizin devamı için üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Şehitlerimizin kıymetli yakınları olan sizler, onlardan geriye kalan en değerli emanetlersiniz. Vatanımıza feda ettiğiniz canların ilelebet Allah katında diri olduğuna ve güzel bir karşılık ile muamele gördüğüne inancımız tamdır.”
 
31 ŞEHİT VE GAZİ ONURUNA VERİLDİ
 
Konuşmanın ardından devlet övünç madalyası tevdi merasimi gerçekleştirildi. 31 adet övünç madalyası, 30’u şehit ve 1’i de gazi olmak üzere şehit yakınları ile gazilere Vali Kamçı tarafından sunuldu. Şehit ve gaziler onuruna madalya tevdi edilirken duygulu anlar yaşandı. 
 
Törenin sonunda ise İl Müftüsü Şahin Güven tarafından şehit ve gaziler için dua edildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ