Şehrin büyüklerine anlamlı ziyaret!

Kayseri Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Hacı-Rukiye Gazioğlu Huzurevi'ni Büyükşehirziyaret ederek, ulu çınarların Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Şehrin büyüklerine anlamlı ziyaret!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi'ni ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç’a ziyaret esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da eşlik etti.

Başkan Büyükkılıç, burada Şef Namık Kemal Bilgin eşliğinde Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi Yaşlılar Korosu tarafından verilen mini konseri, ulu çınarlar ile birlikte izledi.

Büyükkılıç, huzurevi sakini yaşlılar ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet ederken, ulu çınarların söylediği türkülere de eşlik etmeyi ihmal etmedi.

'Elleri Öpülesi Dua Kaynaklarımız, Şehrimizin Temel Taşları…'

Huzurevi sakinlerine hitap eden Başkan Büyükkılıç, “Elleri öpülesi dua kaynaklarımız, gönlümüzün sultanları, şehrimizin temel taşları olan, tecrübesiyle, örnek yaşantısıyla hem ailesine hem çevresine ışık saçan dostlarımız her birinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Şef Namık Kemal Bilgin ve ekibine de mini konserlerinden dolayı teşekkür etti.

'Amacımız Sizleri Yılda Bir Kere Değil Her Zaman Hatırlamak'

Büyükkılıç, amaçlarının ulu çınarları her zaman hatırlamak olduğunu kaydederek, “Amacımız sizleri yılda bir kere değil, her zaman hatırlamak. Müslüman Türk töresinde, örfünde, âdetinde aile kültürü vardır. Biz boşver diyemeyiz, her birimiz adeta birbirimizin derdiyle dertlenir, sevinciyle sevinir, tasasıyla hüzünleniriz. Müslüman Türk evladı olmak, Osmanlı’ya, Selçuklu’ya layık olmak, Allah’a kul, peygamber efendimize ümmet olmak bizim şiarımızdır. Sizlerin ellerinden öpüyoruz. Şehrimizin dua kaynakları ve huzur kaynağı olan sizlere sağlıklı, hayırlı, huzurlu ömürler diliyoruz” şeklinde konuştu.

Huzurevi çalışanlarına da teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “Sizleri üzmek, bizi yok etmek, şehrimizin huzurunu yok etmek demektir. Mesai arkadaşlarımız da o şuurdadır” ifadelerinde bulundu.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen programa, huzurevi sakinlerinin yanı sıra Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi sakinleri de katıldı. Programda yaşlılar bazen duygulandı bazen de eğlenceli dakikalar geçirdi.