Şehrin görünümü Suriyeleşiyor

Suriye'de iç savaşın mağduru insanlar çevre ülkelere, Avrupa'ya ve en çok da Türkiye'ye sığınırken, bu göçten payını alan Kayseri'nin de görünümü Suriyeleşiyor.

Şehrin görünümü Suriyeleşiyor

Son rakamlara göre Suriyeli sayısı 50 bini bulan Kayseri'de, ticaret, sağlık ve toplumsal konularda Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıldığı dikkatlerden kaçmıyor. Hastanelerde bölümleri ve ne yapılacağını ifade eden Arapça yazılar asıldığı görülürken, ticari hayatta ise şehrin merkezinde Arapça yazılı tabelaları ile çeşitli türlerde dükkanların açıldığı da dikkatleri çekiyor. 

Kayseri'de Suriyeliler için sağlık harcamalarının bugüne kadar 1 milyon 601 bin 814 Lira olduğu paylaşılırken, sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlar aracılığıyla barınma, eşya-giyecek ve gıda yardımlarının ise yapılan sağlık harcamalarının da daha üzerinde olduğu düşünülüyor.    

Kayserililer, Suriyeli sığınmacılar için yapılan maddi ve nakdi yardımların yanı sıra, hizmet noktasında da onların ihtiyaçlarını karşılamak adına dükkanlar açıyor, yol yön bildiren Arapça levhalar asıyor ve Kayseri bu girişimlerle görünüm olarak kısmen de olsa Suriyeleşiyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ