Şehrin Ortasında Yıllardır Tehlike Saçıyor!

Şehrin bazı mahallerinde terk edilmiş veya inşaatı yarım kalmış binaları görmek mümkün. Bu binalar müteahhitlerin inşaatları çeşitli nedenlerden dolayı tamamlayamamasından kaynaklı yıllarca işlevsiz halde bekliyor ve hem hak sahiplerini hem de çevre sakinlerini mağdur ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Şehrin Ortasında Yıllardır Tehlike Saçıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin çeşitli mahallelerinde terk edilmiş veya inşaatı sırasında yarım bırakılmış binaları görmek mümkün. Bu binalar özellikle müteahhitlerin iflas etmesinden veya sonradan ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıklardan kaynaklı olarak yıllar süren bekleyişe neden oluyor. Bu bekleyiş sırasında hem binanın ekonomik ömrü tükeniyor hem de atıl halde ki sahipsiz binalar çevrede asayiş sorunlarına yol açıyor.

15 Senedir Aynı Görüntü!

Barbaros Mahallesi, Oymak Caddesi üzerinde yer alan ve 15 yılı geçkin senedir kaderine terk edilen 2 binaya merkezi bir konumda bulunmasına rağmen çevre sakinlerinin iddiasına göre bir çözüm bulunamıyor. 

Etrafında otların ve çöplerin yer aldığı binalar hem çevre sağlığını hem de çevre güvenliğini tehlikeye atıyor. Çevre sakini bir vatandaş yarım kalan binalar hakkında şu ifadeleri kullandı; 
‘Ben 2012 senesinde bu mahalleye taşındım o zamandan beridir bu binalar aynı şekilde yer alıyor. Başta çocuklar falan giriyor içinde oynuyordu, ama ondan sonra hem çocuklar bilinçlendi hem de onlarda korkar oldu çünkü her an yıkılacak gibi her yeri dökülüyor.’ dedi.

Şehrin Ortasında Yıllardır Tehlike Saçıyor!

Belediye Ekipleri Temizliyor…

Binaların etrafındaki otların ve çöpler zaman zaman sinek ve haşere ürettiğini söyleyen çevre sakinleri, belediye ekiplerinin dönemlik olarak gelip hem ilaçlama hem de greyderlerle temizlik çalışması yürüttüğünü ancak bunların geçici çözümler olduğunu kalıcı çözüm istediklerini ifade ettiler.

Şehrin Ortasında Yıllardır Tehlike Saçıyor!

Depremden Sonra Önünden Geçerken Korkar Olduk!

Mahalle sakinlerinden bir vatandaş özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, atıl halde duran bu binaların bazı bölümlerinde çökmeler meydana geldiğini ve önünden geçerken korkar olduklarını iddia etti. 

Binaların hukuki durumu ve sahiplik yapısı hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamadı.