Şeker Gölü pislikten geçilmiyor

Kayseri Şeker Fabrikası alanında yer alan ve Kayseri'nin önemli bir doğal güzelliği olarak bilinen Şeker Gölü bugünlerde gölden çok yosunluğu andırıyor.

Şeker Gölü pislikten geçilmiyor

Tamamına yakını yosun ile dolmuş olan Şeker Gölü’nde su görünmezken, yakınında da yosun kokusu rahatsız ediyor. Yer yer atıkların da görüldüğü göl, bakımsızlıktan ziyaretçilerin tepkisini topluyor.
 
VALİ KAMÇI’NIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ
 
Kayseri Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ve gazi, şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftar için Kayseri Şeker Gölü tesisine katılan Vali Süleyman Kamçı, konukları selamlayıp, onlarla konuştuktan sonra kendisi için ayrılan bölüme geçtiğinde tamamına yakını yosunlarla kaplanmış olan gölü de sordu. Yetkililerden bilgi alan Vali Kamçı’ya yetkililer tarafından gölün temizleme ihalesinin gerçekleştirildiği ve yakın zamanda temizleneceği bildirildi. Gölün bu halinin, Vali Kamçı’nın yanı sıra davetlilerin de dikkatini çektiği görüldü.
 
TABLOLARA, SERGİLERE KONU OLUYORDU
 
Kayseri’nin doğal güzellikleri arasında öne çıkan, bazı sosyal içerikli sitelerde ‘Kayseri’ye gidildiğinde görmeden dönülmemesi gereken yerler’ arasında ifade edilen ve doğa harikası olan Şeker Gölü’nün zaman zaman Erciyes Dağı’nın da arka planda olduğu görüntüleri tablolara, doğa fotoğrafları sergisine konu olmuştu. Şu anda ise yosunlar ve atıklarla kaplanmış ve pislikten geçilmez bir durumda. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ