Şeker pancarı en çok nerede üretiliyor? Şeker pancarından ne üretiliyor?

Şeker pancarı fiyatlarının açıklanması ile vatandaşlar en çok şeker pancarının nerede üretildiğini ve hangi amaçla kullandığını araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Şeker pancarı en çok nerede üretiliyor? Şeker pancarından ne üretiliyor?

Yeni sezon için Şeker Pancarı alım fiyatları açıklandı. Açıklanan fiyatlara göre Şeker Pancarının ton başına alım fiyatı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 bin 375 lira olarak belirtildi. 

Şeker Pancarı en çok nerede üretiliyor?

Şeker Pancarının ülkemizdeki ekim alanı geniştir. Doğu Karadeniz, Ege, Akdeniz Sahil Şeridi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışındaki tüm bölgelerde ekimi yapılmaktadır. 
İl bazında ise en çok üretim Konya’da yapılmaktadır. Konya’yı Yozgat ve Eskişehir takip etmektedir. Kayseri’de şeker pancarı bakımından önemli iller arasındadır. 

Şeker pancarı en çok nerede üretiliyor? Şeker pancarından en üretilir?

Şeker Pancarından ne üretilir?

Şeker Pancarı önemli endüstriyel ürünler arasındadır. Başta toz şekeri üretimi başta olmak üzere çok sayıda ürünün ham maddesi konumundadır. Melas, Alkol, Maya, Biyotenol için hammadde konumunda olan Şeker Pancarı aynı zamanda posasından hayvan yemi üretilmektedir. Şeker stratejik bir ürün olarak ön plana çıkmaktadır.