Şeker ve çikolataya zam geldi mi?

Kayseri'de Kurban Bayramı alışverişi hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl 28 Haziran'da başlayacak olan bayramda çarşı ve dükkanlarda yoğunluk yaşanıyor. Bayram öncesi şeker, çikolata ve lokumlar tezgahlardaki yerini alırken esnaf bu satışlardan memnun olduğunu dile getirdi. Peki, çikolata ve şeker fiyatlarına zam geldi mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Şeker ve çikolataya zam geldi mi?

Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Kayseri’nin çeşitli yerlerinde şeker ve çikolata tezgâhlarda ki yerini alırken, vatandaşlar da misafirlerine ikram etmek için şekercilerin yolunu tuttu. Bayrama 2 gün kala Kayseri esnafının dükkânları dolup taşıyor.

Şeker ve çikolataya zam geldi mi?

Bayram şeker ve çikolataları tezgâhları süslemeye başladı. Bir gelenek haline gelen bayram çikolata ve şekerleri gelen misafirlere ikram edilmek için bekliyor. 
Son zamanlarda üst üste gelen zamlar ile vatandaş bayram alışverişini bu hayat pahalılığında nasıl yapacağını düşünüyor. Şeker, çikolata ve lokum fiyatlarına zam geldi mi? Geçen bayrama göre fiyat farkı var mı? Gibi sorular gündeme geldi.
Kayseri’de şeker ve çikolata işiyle uğraşan Mehmet Güzelay, güncel fiyatları Kayseri Anadolu Haber’e anlattı. 

Şeker ve çikolataya zam geldi mi?

Güzelay,  “Geçen Ramazan Bayramı’na göre fiyatlarda farklılık olmadı. Fiyat değişiklikleri oldu, ama biz yapmadık, ‘insanlar rahat alışveriş yapabilsin’ diye, hatta bazı ürünlerde indirime gittik. Yüzde 10 gibi indirim yaptık. Önceki fiyatı 230 olan ürünler şuan 200 TL” dedi. 

Şeker ve çikolataya zam geldi mi?

Diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da çikolatanın en fazla tercih edilen ürün olduğunun altını çizen Güzelay, “Lokum, şeker ve çikolatayı kıyaslarsak en çok çikolata reyonundaki ürünler tercih ediliyor. Lokumlar ise, 48 TL’den başlıyor 300 TL ‘ye kadar çıkıyor. Şekerlerde 150 çeşit bulunuyor. Fiyatları 60 TL’den 700 TL’ye kadar çıkıyor. Müşteriler genellikle bir kiloluk almayı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

Şeker ve çikolataya zam geldi mi?

‘Bu sabah Şeker fiyatlarına zam geldi’

Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra birçok ürüne zam gelmesi, şekerlemelere de yansıdı mı? Sorusu en çok konuşulan konular arasına girdi. Şekerci Mehmet Güzelay, bu sabah (26 Haziran) itibarı ile zam geldiğini dikkat çekerek, “Bugün sabah şeker fiyatlarına zam geldi.  Biz bugün ya da yarın bunu güncellemeyiz. Bayramdan sonra bu zammı uygularız” bilgisini verdi.

Şeker ve çikolataya zam geldi mi?